Drie meisjes van dertien omgekomen

Vrijdag kwamen drie meisjes van dertien om bij een auto-ongeluk in de provincie Groningen. De negentienjarige chauffeur reed waarschijnlijk te hard.

In hoeverre kun je je kinderen beschermen? Stap nooit in de auto bij iemand die minder dan drie jaar zijn rijbewijs heeft, roept de één. Je kunt zoiets niet voorkomen, zegt de ander. Jonge chauffeurs moeten niet stunten, zegt een derde.

Mijn kinderen werden laatst thuis gebracht van een kinderfeestje. De vader had spelletjes gedaan in de auto: zo langzaam als een slak en zo snel als een race-auto. Deze man is achterin de dertig. Ik ben hier helemáál niet blij mee. Het allereerste wat gezegd moet worden is toch wel: mensen, een auto is een moordmachine. En je hebt niet alle factoren zelf in de hand. Je bent een rund als je met een auto stunt. En dat geldt zo mogelijk nog extra als je andermans kinderen bij je hebt.

Lees ook:Vader brengt eigen pestende kinderen naar de politie
Lees ook:Ouders laten kinderen uren in hete auto achter
Lees ook:Fietsen naar school? Daar doen we niet meer aan…
Lees ook:Snel of langzaam
Lees ook:Bevallen in een politieauto; weer eens iets anders!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>