Twee baby’s voor de prijs van één

De regels voor reageerbuisbevruchting worden eenvoudiger. Iedere poging kost straks € 500,-. Nu is het nog zo, dat de eerste poging 2500,- kost en de tweede en derde gratis zijn. Al met al zijn de aanstaande ouders goedkoper uit, is de redenering van minister Hoogervorst.

Er komen echter protesten tegen deze nieuwe regeling. Zouden ouders nu niet de eerste keer méér eitjes laten terugplaatsen, om er zeker van te zijn dat het de eerste keer raak is en om daardoor slechts één keer te hoeven betalen? Twee baby’s voor de prijs van één? Dat zou leiden tot een toename van de conceptie van meerlingen, met alle medische risico’s vandien.

Wat denk jij? Reageer…!

Lees ook:IVF bevalt beter met twee embryo’s
Lees ook:Eitjes invriezen: geen goed idee
Lees ook:Een baby kost je twee maanden slaap…
Lees ook:We missen veel mooie momenten van de kids door werk…
Lees ook:Baby met twee hoofden in Brazilië geboren

1 Reacties // Reageer

One thought on “Twee baby’s voor de prijs van één

  1. Monique

    In vrijwel alle gevallen lieten vrouwen al meerdere embryo’s terugplaatsen. Meestal twee, in enkele gevallen ik geloof dat als de vrouw boven de 38 is, mocht ze kiezen voor de terugplaatsing van drie embryo’s. Drie IVF-pogingen is al niet veel, of het nu wel of niet vergoed wordt. Echtparen willen bij iedere behandeling een zo groot mogelijke kans op een zwangerschap. De terugplaatsing van drie embryo’s wordt door ziekenhuizen door middel van gedegen voorlichting ten sterkste afgeraden. De kansen op complicaties en/of onvoldragen zwangerschappen zijn erg groot. Ik geloof ook niet dat veel mensen hiervoor kiezen.
    En voor de rest kozen mensen, als ze een keuze hadden tenminste, altijd al voor de terugplaatsing van twee embryo’s, dus m.i. verandert hieraan niets.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>