Taalcursussen bij de Hema

De Hema biedt taalcursussen aan voor kinderen uit groep 7/8. Aan bod komen spreekwoorden en gezegden; vlot leren lezen; ; verhaaltjes schrijven en correct spellen. De meeste curssuen zijn gebaseerd op de stripverhalen van Suske en Wiske. Ik heb een proefles correct spellen gedaan. Maar dat viel me niet mee!

Er is heel veel schriftelijke uitleg, waar je je doorheen moet worstelen. Ik vraag me af of dat werkt. Leer je een spellingsregel, als je daar eerst zo’n ingewikkelde tekst over moet lezen zoals deze:

Het woord "wordt" spreken we uit als "wort". Maar we schrijven "wordt". Hoe komt dat? Bij "wordt" hoort het onderwerp "Schanulleke". Je kunt namelijk vragen: "Wie wordt gevonden?" Het antwoord is "Schanulleke". "Schanulleke" noemen we "3e persoon enkelvoud". Het is te vergelijken met "hij". Bij de 3e persoon enkelvoud komt er een "t" achter de ik-vorm (of stam). De ik-vorm (of

stam) is het hele werkwoord min -en. Het hele werkwoord is "worden". De ik-vorm (of stam) is dus "word".

De rest van de proeflessen zal ik de komende dagen ook eens onder de loep nemen. En ik roep vooral kinderen uit groep 7-8 en leerkrachten op om te reageren! Want vinden jullie van dit cursusmateriaal?

Lees ook:Spellen: belangrijk of niet?
Lees ook:Computergames niet slecht maar goed voor de ogen
Lees ook:Lezen over kerst: O, Dennenboom van Jacques Vriens
Lees ook:Gezin gezocht voor Groeten uit de Rimboe
Lees ook:8 & 9 november 2014: spellenspektakel in Eindhoven

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Taalcursussen bij de Hema

 1. Monique

  Ik vind dit een typisch voorbeeld van: Als je al snapt hoe het zit, snap je het na een dergelijke uitleg niet meer. Wat verschrikkelijk.
  Maar misschien denken de kinderen van groep 7-8 daar anders over ;-)

    /   Reply  / 
 2. Moniek

  Ik ben erg positief over deze cursussen… mijn kinderen vinden het heel erg leuk en leren er ook nog een iets van.

  ik kan het iedereen aanraden

  groetjes,

  moniek

    /   Reply  / 
 3. ingrid levens

  inderdaad: verschrikkelijk!
  ik heb nog nóóit zoiets onduidelijks gezien. meer weten over een cursus vervoegen? email me dan!

    /   Reply  / 
 4. niow

  Il rookworst, jij rookworst, wij rookworsten

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>