Kleuters en Pasen

Om met je kleuter (4-6 jaar) te knutselen hoef je niet over veel fantasie te beschikken. Wel over wat tijd, wat materiaal en… over Internet. Want er is een massa idee├źn te vinden via verschillende sites over kinderen en Pasen. Zoek eenvoudigweg op trefwoorden als pasen, knutselen en kleuter en je bent al een stuk verder.

Ingewikkelder is het om Pasen uit te leggen aan je kinderen, vooral als je niet christelijk bent. Wie begint eraan en wat zeg je dan? Of hoe ga je in op vragen van je kind over ‘een man die aan een kruis hangt’? Of is het toch vooral een feest van kuikentjes, bloemen, de Paashaas en eieren? Reageer!

Lees ook:Pasen: vreetfestijn, ook voor kinderen
Lees ook:Cursus EHBO bij Kinderen nu met Rode Kruis certificaat
Lees ook:Kinderen en astma
Lees ook:Wat te doen als je kind met het rapport voor je neus staat?
Lees ook:Krijsende kleuters moet je aanpakken!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kleuters en Pasen

  1. Ben

    Het paasfeest zoals wij dat vieren is eeuwen ouder dan het christendom. De eieren, kuikentjes en paashaas komen voort uit de Oud-Germaanse lentecultus. De wedergeboorte van Christus is er door de missionarissen in de vroege middeleeuwen met de haren bijgesleept. Als je het op die manier uitlegt kun je als atheïstische ouder Jezus helemaal weglaten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>