Vaders krijgen deel zwangerschapsverlof

Binnenkort spreekt de Tweede Kamer over het zwangerschapsverlof. Dat is op dit moment 16 weken, meestal zes weken vóór de bevalling en tien weken erna. Voor vrouwen, welteverstaan. Er zijn moeders die al eerder weer aan de slag gaan. De resterende tijd zou overgenomen moeten kunnen worden door de kersverse vaders.

Ik zou wel eens willen weten: om hoeveel vrouwen gaat het, die eerder dan na tien weken weer gaan werken? En … een groter aandeel van vaders is geweldig, maar waarom mag het weer niks extra’s kosten? Want sámen een paar weken voor je kind zorgen en wennen aan het ouderschap is er dus nog steeds niet bij!

Mijn voorstel: langer kraamverlof voor de vader. Twee weken bijvoorbeeld. Dit scheelt volgens mij een héle hoop echtscheidingen!!! En dus ook kosten!

Jouw mening??? Reageer!

Foto

Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Vrouwen combineren werk en zorg steeds vaker
Lees ook:Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?
Lees ook:Vaders pakken hun aandeel niet -opinie
Lees ook:Papa’s en mama’s in eerste levensjaar kind vaak depressief

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaders krijgen deel zwangerschapsverlof

 1. Monique

  Helemaal mee eens!!!
  Over 5 maanden hopen wij onze tweede kraamtijd samen te mee te maken en we hopen ook geleerd te hebben van de eerste keer…vooral hoe we het niet meer willen ;-) Belangrijk daarbij is dat we meer tijd samen met de baby willen doorbrengen. En niet onbelangrijk: tijd om samen ervaringen te delen. Want de vorige keer heeft het geloof ik door alle hectiek (die wellicht extra aanwezig is al het je eerste kind is)weken geduurd voordat we onze beleving van de bevalling hebben besproken! En dat is veel te lang!
  En er is ook veel te weinig aandacht voor het feit dat mannen na de bevalling ook ‘uit hun doen’ zijn. Geef ze de tijd om ook ‘bij te komen’. Geen overbodige luxe, ik denk dat het veel ziekteverzuim zal schelen!
  Mijn man zal nu in de kraamtijd een paar weken vakantie opnemen, iets dat veel mannen volgens mij doen bij gebrek aan bevallingsverlof.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>