In ieder dorp en in iedere stad een gezinscentrum

Per wijk of gemeente moet er een centraal punt komen waar gezinnen terecht kunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Het consultatiebureau zou hierin de spil moeten zijn. Bron: http://www.minvws.nl/persberichten/djb/2006/gezinscentrum-ouders.asp

Wat vind jij van zo’n centrum? Heeft het consultatiebureau bij jou zo’n goede indruk achtergelaten, dat je er nog eens naar toe zou gaan als je met je gezin problemen tegenkomt? Reageer… of lees eerst de rest van het persbericht van het Ministerie.

Staatssecretaris Ross komt met dit voorstel tegemoet aan een wens van de Tweede Kamer. Ze roept gemeenten aan de vooravond van de verkiezingen op om meer te kiezen voor jeugd en gezin. ‘Door snel al de problemen van probleemgezinnen aan te pakken kun je voorkomen dat grote groepen jongeren in de problemen komen en uiteindelijk in de jeugdzorg terecht komen’, aldus Ross. Het gezinscentrum kan bijvoorbeeld helpen bij schuldsanering, kinderopvang of opvoedingsondersteuning.

Om het gemeenten gemakkelijk te maken gaat Ross de verschillende financiële regelingen vanuit het rijk bundelen. Ook wil ze het geld niet langer verdelen op basis van het aantal kinderen in een gemeente, maar op basis van het ‘risicoprofiel’: het aantal kinderen dat grote problemen heeft of risico hierop loopt.

Lees ook:Ross over de brug
Lees ook:Extra geld voor grote steden en vroegsignalering
Lees ook:Verplichte opvoedcursus?
Lees ook:Tienduizend kinderen op wachtlijsten
Lees ook:Jeugdzorg niet erg bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>