Tien minuten zon per dag of vette vis

Uit onderzoek in Amersfoort en omgeving blijkt dat niet alleen allochtone zwangere vrouwen een tekort aan vitamine D hebben, maar ook hun baby’s. Een tekort aan vitamine D komt vooral voor bij mensen die hun huid bedekken of die nauwelijks buiten komen. Tien minuten zon per dag is voldoende om aan je tax te komen. Voor wie dat niet kan opbrengen bestaan er ook druppeltjes, gewoon te koop bij de drogist. Daarnaast is vette vis, zoals zalm, rijk aan vitamine D. Het komt ook voor in garnalen, eieren en margarine.

Vitamine D zorgt ervoor, dat de lever calcium kan opnemen. Dat is essentieel voor sterke botten. Een gebrek aan vitamine D tijdens de groei kan rachitis (Engelse ziekte) veroorzaken; kromme ledematen en andere vergroeiingen van de botten. De ziekte kwam op ten tijde van de industriƫle revolutie; kinderen moesten in fabrieken werken en kregen eiwit-arm voedsel. Als ze al buiten kwamen, dan werd de zon nog half verduisterd ook, door de rook uit de fabrieken.

Bron: http://www.eader.nl/dekeuken/gezondheid/abc/vitamine_d.htm

Gezonde tips:

Iedere dag even naar buiten, ook met de kinderwagen; brood met margarine besmeren; iedere week een ei eten; iedere week een keer vette vis eten; druppeltjes vitamine D gebruiken.

Lees ook:Kinderen krijgen veel te weinig vitamine D binnen
Lees ook:Schokkend veel Nederlandse kinderen vitamine-D tekort
Lees ook:600.000 kinderen gered door vitamine A
Lees ook:Zwanger? Zorg voor een gezond gewicht en voldoende vitamine D
Lees ook:Eet vitamine D en voorkom een keizersnede!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>