Eerste handboek over borstvoeding mét respect voor flesvoeding

Boeken over borstvoeding zijn er zat. Maar boeken over borstvoeding met zowel humor als relativering én respect voor flesvoeding zijn schaars. Daarom schrijft TV presentator Sofie van den Enk ‘BV De Melkfabriek’, een radicaal genuanceerd boek over borstvoeding met een druppeltje flesvoeding. Samen met co-auteur Eva Munnik schrijft Sofie een handboek voor borstvoeding: alles wat je als (aanstaande) moeder moet weten over het voeden van je baby staat erin. Maar ook ervaringsverhalen van Sofie, die haar twee kinderen borstvoeding gaf, en van andere BN-ers. Het is het eerste boek over borstvoeding met een hoofdstuk over flesvoeding waarnaar je ten allen tijde zónder schuldgevoel (maar dan ook ECHT) mag skippen. Want hoe mooi borstvoeding ook is, flesvoeding is ook helemaal goed!
Sofie: ‘Waarom dit boek? Omdat er geen normaal boek is over borstvoeding. Omdat ik niet goed wordt van de expliciete foto’s van tandemvoedende blije voedingsmoeders met doekjes in hun haar. Omdat flesvoeding consequent kunstvoeding genoemd wordt (eh, dat is toch ook echte voeding?). Omdat ik vind dat iedere vrouw mag kiezen of en hoe lang ze borstvoeding wil geven. En tot slot omdat borstvoeding nogal te gek is als het lukt.’

Sofie van den Enk (1980) is TV presentator van onder meer De Keuringsdienst van Waarde, ze schrijft columns in Opzij en won vorig jaar Wie is de Mol?

Eva Munnik (1976) werkt als televisie verslaggever en schrijft freelance voor bladen

BV DE MELKFABRIEK
Verschijning: Februari 2016

Lees ook:Borstvoedingsrel in Engeland
Lees ook:Flesvoeding veroorzaakt obesitas op latere leeftijd
Lees ook:Flessenbaby’s en borstvoedingsbaby’s hebben zelfde band met moeder
Lees ook:Papa zonder grenzen over de onbekende biologische vader
Lees ook:Eerste zes maanden alleen borstvoeding verhoogt kans op voedselallergie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>