Mooie vrouwen krijgen makkelijker kinderen

Mooie vrouwen zijn een stuk vruchtbaarder, blijkt uit een onderzoek onder vrouwen uit Letland. Nou, ik kan me zomaar voorstellen dat er aardig wat vrouwen die zwanger willen worden door dit bericht aan hun uiterlijk gaan twijfelen. Want je zult er maar onzeker over zijn en dan ook nog eens niet zwanger worden… Dan leg je de link toch meteen en trek je maar een papieren zak over je kop! Niet doen dames: dikke onzin natuurlijk, dit soort belachelijke onderzoeken. Maar we schrijven er uiteraard wel over. Aantrekkelijkere vrouwen hebben minder van het hormoon cortisol – het stresshormoon- dat een negatieve invloed heeft op de vruchtbaarheid, Bovendien hebben ze ook precies de juiste hoeveelheid vet in hun lichaam dat nodig is voor een gezonde voortplanting.Cortisol is verantwoordelijk voor een goed metabolisme, het energie niveau, bloeddruk en een gezond immuniteitssysteem. Om de immuniteit van aantrekkelijke vrouwen te testen, fotografeerde de onderzoekers de deelnemers en entten ze in tegen hepatitis B. Daarna werd gekeken naar de hoeveelheid antistoffen die in het lichaam van de deelnemers werd aangemaakt. Goed immuniteit bleek niets te maken te hebben met de mate waarin een vrouw aantrekkelijk wordt gevonden. In plaats daarvan werden de dames met een lager cortisol niveau aantrekkelijker bevonden. De vrouwen die teveel cortisol in het lichaam hadden werden als minder aantrekkelijk beoordeeld. Dr. Markus Rantala die het onderzoek heeft uitgevoerd concludeert dat stress vrouwen minder aantrekkelijk maakt. Lage levels van cortisol zorgen er waarschijnlijk voor dat een vrouw er gezond uitziet. Schoonheid wordt niet alleen bepaald door hoe je er van buiten uitziet. Het heeft ook te maken met voortplanting en vruchtbaarheid, aldus Rantala.

Lees ook:Onvruchtbaargheidsgolf ligt op de loer
Lees ook:Mooie mensen krijgen eerder dochters
Lees ook:Je kunt als zwangere maar beter voldoende vitamine-D hebben
Lees ook:Onhandig kind heeft verhoogde kans op overgewicht
Lees ook:Regina Romeijn: ‘Vet man zo’n baby’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>