Val je nou wel of niet af door borstvoeding te geven?

Hoe zit het nou met de calorieverbrandende werking van borstvoeding? Experten bogen zich over de kwestie en HLN brengt het verlossende antwoord. In theorie kan een vrouw per dag zo’n 750 kcal verbranden door borstvoeding te geven, maar in de praktijk reageert niet elke vrouw daar even goed op. “Het extra gewicht dat vrouwen opstapelen tijdens de zwangerschap kan gebruikt worden om borstmelk te produceren, maar gewichtsverlies is bij veel vrouwen pas echt zichtbaar wanneer ze langer dan drie maanden borstvoeding geven. Sommige vrouwen ervaren zelfs een verhoogd hongergevoel en komen nog bij”, verklaart voedingsdeskundige dr. Marilyn Glenville. Daar gaat de fabel dus! Heel wat (kleinschalige) studies ondersteunen de stelling van dokter Glenville. De conclusie is telkens dat borstvoeding wel degelijk de vetverbranding ondersteunt, maar dat het geduld van vrouwen vaak op de proef wordt gesteld omdat de gehoopte resultaten niet altijd na een paar weken zichtbaar zijn. Bovendien blijken vooral de laatste vijf overtollige kilo’s het hardnekkigst.
In de eerste maanden na de bevalling is het mogelijk dat er weinig vooruitgang geboekt wordt omdat het lichaam op zoek is naar een goede balans op vlak van energieverbruik en melkproductie. De kans is dus reĆ«el dat vrouwen de kilo’s pas drie tot zes maanden na de bevalling zien verdwijnen.De conclusie blijkt dus te zijn dat borstvoeding gewichtsverlies stimuleert, als je het ten minste 6 maanden kan volhouden.

Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding
Lees ook:20% vrouwen zeer teleurgesteld over borstvoeding
Lees ook:Borstvoeding moet wijken voor werk
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Vrouwen met kinderen gemiddeld vier kilo zwaarder…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>