Ken jij alle risico’s van vroeggeboorte eigenlijk?

Een derde van de moeders is niet bekend met het risico op een te vroeg geboren kind voordat hun eerste kind geboren is, lees ik net op nu.nl. Nou: wat alle risico’s precies zijn weet ik ook niet, maar wel weet ik dat het niet best is als je kindje veel vroeger komt dan gepland. Heel gevaarlijk zelfs! Meer dan 80 procent weet niet dat een kind dat geboren wordt na minder dan 37 weken zwangerschap prematuur is, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder bijna 2000 jonge ouders. Eén op de tien baby’s is een prematuur. De baby komt dan voor de 37e week van de zwangerschap ter wereld. Dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid van de kinderen, zowel op de korte als lange termijn. De meerderheid van moeders van te vroeg geboren kinderen die ondervraagd is, geeft aan bekend te zijn met een aantal complicaties vlak na de geboorte: laag geboortegewicht (88 procent), onderontwikkelde longen (84 procent), geelzucht (78 procent) en risico op luchtweginfectie (72 procent). Wat betreft de gevolgen op de lange termijn zijn ouders van te vroeg geboren kinderen met name bezorgd over gezondheidscomplicaties (46 procent) en de fysieke achterstand (39 procent). Echter, een derde van de ouders heeft niet veel zorgen voor de toekomst en verwacht dat het kind de achterstand wel weer in zal lopen.
Het onderzoek naar vroeggeboorte is gehouden in negentien landen, waaronder Nederland. Het onderzoek richtte zich vooral op jonge ouders. Dit waren vooral moeders die de afgelopen twaalf maanden een kind (voldragen of te vroeg geboren) op de wereld hebben gezet. In totaal deden 1.949 mensen mee aan het onderzoek.

Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is
Lees ook:Babykleertjes vanaf maat 32 bij Pequenito
Lees ook:Overgewicht hangt samen met vroeggeboorte: groot probleem!
Lees ook:ADHD heeft meer kans bij te vroeg geboren kids
Lees ook:Te vroeg geborenen vaak introvert en onzeker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>