Sporten tijdens de zwangerschap? Dat durven veel vrouwen niet!

Hoewel bewegen ook tijdens de zwangerschap gezond is, durven veel vrouwen het niet. Ze zijn bang dat het schadelijk is voor hun kindje, zo blijkt uit onderzoek van de University of Kansas School of Medicine. Melissa Hugue interviewde 90 vrouwen die 16 tot 30 weken zwanger waren. Voor de zwangerschap bewoog meer dan de helft minstens 90 minuten per week. Eenmaal zwanger, deed nog maar ruim een kwart dat. Sommige vertelden dat ze dachten dat sporten en zelfs wandelen niet veilig is tijdens de zwangerschap.Hebben jullie nog gesport tijdens jullie zwangerschap? Ik durfde het op zich wel, maar ik had er gewoon de fut niet voor! Van de vrouwen die wel bleven sporten, dacht 62 procent dat langer dan 30 minuten bewegen veilig is. Van de vrouwen die niet sportten, was maar 18 procent daarvan overtuigd. Mythes over sporten tijdens je zwangerschap bleken vaak van moeder op dochter over te gaan.
Als de moeders van de zwangere vrouwen zeiden dat ze beter niet meer konden bewegen, luisterden de dochters vaak naar dat advies. Hugue presenteerde haar resultaten deze week tijdens een congres voor verloskundigen en gynaecologen in San Diego.

Lees ook:Licht sporten tijdens zwangerschap geeft slanke baby
Lees ook:Sporten tijdens zwangerschap zorgt voor slimme kindjes
Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…
Lees ook:Fit tijdens en na je zwangerschap, met deze DVD’s!
Lees ook:Sportieve zwangeren baren sportieve kindjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>