Hartproblemen moeder geeft grotere kans op een dochter

Vrouwen met hart-en vaatziekten hebben meer kans op het krijgen van een meisje dan op een jongen, zo blijkt uit een nieuwe studie. De studie wees uit dat driekwart van de 200 moeders met hartklachten die aan het onderzoek deelnamen een meisje kregen. In totaal kregen de vrouwen samen 216 kinderen.64 procent van de vrouwen had een aandoening aan de hartkleppen, 19 procent een aandoening waarbij de hartspier verslapt raakt (DCM) en 14 procent had een aangeboren hartafwijking. Volgens de onderzoekers is dit de eerste studie naar de relatie tussen vrouwen met een hartaandoening en het geslacht van hun kind. Ze hopen dan ook dat er een vervolgonderzoek komt. Dr. Kathryn Taubert van de World Heart Federation spreekt van een interessante observatie. “De chromosomen in het sperma van een man bepalen het geslacht van een baby, maar dit onderzoek suggereert dat er mogelij k een verband is tussen de gezondheidstoestand van de moeder en het geslacht van de baby’s die zij krijgt.” “Het aantal vrouwen met hartziekten neemt wereldwijd toe. Dus dit is zeer interessant voor verder onderzoek,” aldus Taubert.

Lees ook:Zo vergroot je je kans op een meisje
Lees ook:IVF geeft meer kans op jongetje
Lees ook:Kinderen van oudere vader lelijker…
Lees ook:Pas je eten aan om een zoon of een dochter te krijgen
Lees ook:Liever een jongetje? Of toch een meisje? Je bestelt het in Belgiƫ!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>