Helemaal hip: bevallen onder hypnose

Steeds meer Amerikaanse vrouwen kiezen ervoor om onder hypnose te bevallen. Deze methode moet moeders zich helpen te ontspannen door hen in een trance te brengen met ontspannings- en ademhalingstechnieken. Hypnose; is dat niet die toestand waarvan je na het ‘ontwaken’ niets meer weet? Beetje zonde als je zo je bevalling moet missen!Expert Joyce Poplar legt uit waarom deze bevallingsmethode zo populair is: “Wanneer je ontspannen bent, maakt je lichaam de stof endorfines aan. Hoe rustiger je bent, hoe meer er van deze stof in je lichaam circuleert. Bevallen onder hypnose moet moeders aanmoedigen om positief te denken over hun bevalling en hun wee├źn. Het is belangrijk er aan te denken dat je de baby er zogenaamd ‘uit ademt’, en er niet uitduwt. Dat is beter voor de moeder en het kind. Niet iedereen kan dit echter aan. Je moet erg toegewijd zijn en dagelijks oefenen om de juiste technieken onder de knie te krijgen.”
Toen Lauren Monk beviel van haar eerste kind, werkte de epidurale verdoving op slechts de helft van haar lichaam, waardoor ze enorm veel pijn had. Daarom koos zo voor een bevalling onder hypnose voor haar tweede kind. Ze zegt dat de geboorte ontzettend makkelijk verliep. “De eerste keer dat ik moeder werd, was ontzettend hectisch. Er was heel wat commotie, het was niet echt rustig en heel pijnlijk. Dankzij hypnose verliep alles veel sneller, vlotter en rustiger.”

Bron: HLN

Lees ook:Hypnobevallen nieuwe hype?
Lees ook:Hypnose moet ziekehuisbezoek voor kinderen minder erg maken
Lees ook:Gezocht: zwangeren voor Doula-begeleiding
Lees ook:Je zwangerschapskilo’s ontrafeld
Lees ook:Lightfrisdranken slecht voor ongeboren baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>