Eet nou niet voor twee als je zwanger bent…

Nee, hoe aanlokkelijk het ook lijkt: je kunt echt niet voor twee gaan eten als je zwanger bent. Er zijn onrustwekkende cijfers opgedoken over het aantal zwangere vrouwen met overgewicht of obesitas. In België is bijvoorbeeld één op de drie zwangere vrouwen te zwaar. Vooral in de laatste maanden van de zwangerschap komen vrouwen aan. Dit komt doordat ze denken dat ze moeten eten voor twee. Geloof mij: het gaat er écht niet zo snel af!!! Pas na zes maanden zou je extra calorieën moeten opnemen voor je ongeboren kindje. En dan gaat het om maar 200 calorieën. Kies dan voor verantwoorde producten om niet onnodig veel aan te komen. Drink wat vaker een beker melk, eet nog een stuk fruit of neem een extra boterham.
Volgens het Britse Royal College of Obstetricians (RCOG) is overgewicht bij zwangere vrouwen niet ongevaarlijk. De kans op complicaties bij de bevalling stijgt naar mate vrouwen zwaarder zijn. Zo kan het kindje problemen krijgen bij de ontwikkeling, stijgt de kans op een miskraam of een vroeggeboorte.
“Gewicht verliezen tijdens de zwangerschap is echter niet aan te raden, zelfs niet als je obesitas hebt, want dit kan de gezondheid van de ongeboren baby schaden. Probeer toch gezond te eten zodat je zeker niet aankomt, of verlies gewicht voor je zwanger wordt”, zegt Philippa Marsden van het RCOG in de Britse kant The Telegraph.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Hulp voor zwaardere vrouwen die niet zwanger raken
Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…
Lees ook:Eten voor twee? Doe maar niet!
Lees ook:Dikke moeders verhogen risico astma kinderen
Lees ook:Dikke moeders verhogen kans op astma kids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>