Wat jij als zwangere eet, beïnvloedt de smaak van je kind

Uit onderzoek van de Monell Chemical Senses Center blijkt dat een moeder het smaakpalet en voedselgeheugen van haar kind al kan beïnvloeden in de buik. Eet zij vooral broccoli en aardbeien tijdens haar zwangerschap dan bestaat er een grote kans dat haar kind later ook dol is op deze groente- en fruitsoorten. Grappig hè?

Het voedsel dat de baby tijdens de zwangerschap binnenkrijgt, creëert een zeker ‘voedselgeheugen’ bij het kind. Een baby herinnert zich later bepaalde smaken uit de baarmoeder, die uiteindelijk resultaten in een voorkeur voor specifiek eten, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Je baby is wat JIJ eet!
Lees ook:Halal babyvoeding in Nederlandse ziekenhuizen
Lees ook:Licht sporten tijdens zwangerschap geeft slanke baby
Lees ook:Lijnen voor de zwangerschap maakt uiteindelijk dikker…
Lees ook:Weer een reden om niet zwanger te drinken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>