ONgeboren baby’s onderscheiden al smaken

Zwanger? Weet (echt!) wat je eet! Want ongeboren baby’s kunnen al verschillende smaken in de baarmoeder onderscheiden. Dat gebeurt via het vruchtwater, ontdekten Nederlandse wetenschappers. De Nederlandse wetenschappers bestudeerden 3500 baby’s op vlak van taal, begrip en sociale interactie. Uit de resultaten leiden ze af dat baby’s veel meer snappen van de wereld om zich heen dan eerder werd gedacht. “Een kind van zes maanden kan al gedrag voorspellen, blijkt uit de resultaten”, aldus onderzoekster Sabine Hunnius. “Ook ontdekten we dat een pasgeboren baby reageert op geluiden die ze uit de baarmoeder herkennen. Zo wordt het kind rustig van de muziek uit de favoriete soap van zijn mama. Dat is namelijk het moment waarop de toekomstige moeder ontspant.” Meer informatie over de bevindingen van de onderzoekers lees je in het boek ‘Het babybrein’.

Lees ook:Baby’s kunnen in je buik al woorden ‘leren’
Lees ook:Baby’s herkennen muziek in de baarmoeder
Lees ook:Pasgeboren baby’s herkennen al emoties
Lees ook:Pasgeboren baby’s worden rustig van Mozart en Vivaldi
Lees ook:Pasgeboren kinderen houden meer van muziek dan van geklets

1 Reacties // Reageer

One thought on “ONgeboren baby’s onderscheiden al smaken

  1. prefab homes

    Hello friend, that’s a good website of yours, hope You wont mind adding your website to favorites? Thanks, have a good day!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>