Ook aanstaande vaders hebben zwangerschapskwaaltjes

Meer dan de helft van de toekomstige vaders kampt samen met hun zwangere partners met ochtendmisselijkheid, ze hebben ook plots zin in vreemde voedingscombinaties en verdikken. Onderzoekers ontdekten dat dit geen aanstellerij is, maar helpt dit mannen hun baby beter te verzorgen. Jaja… Ik geloof er helemaal niets van. Moet je eens opletten hoe snel een man naast je in bed ligt met koorts als jij niet lekker bent… Dit valt als je het mij vraagt gewoon in dezelfde categorie. DE TOEKOMSTIGE PAPA WIL AANDACHT!Mannen die ook zwangerschapskwalen krijgen kampen met het ‘Couvade syndroom’, dit komt vaker voor dan je denkt.  Arthur Brennan bestudeerde 282 toekomstige vaders. 55 procent van hen ervoer gelijkaardige symptomen als hun zwangere partner. Die variëren van krampen, rugpijn, humeurswisselingen, zin in vreemd eten, ochtendmisselijkheid, vermoeidheid en zelfs flauwvallen. Velen krijgen hiermee te maken tot het moment dat hun vrouw bevalt.
Wetenschappers dachten lang dat dit syndroom slechts een schreeuw om aandacht was. De Britse wetenschapster Laverne Antrobus deed er onderzoek naar voor de Brise zender BBC. Zij zegt dat deze symptomen een biologische functie hebben, ze helpen de toekomstige vader voor te bereiden op zijn nieuwe verzorgende rol. Volgens de onderzoekers komt dit door een verhoogd niveau van het ‘moederhormoon prolactine’, ze vonden dit in het bloed van de vaders. Dit hormoon maken moeders aan tijdens de borstvoeding.
Uit onderzoek blijkt dat wanneer een kersverse vader zijn baby voor het eerst knuffelt, het niveau van prolactine binnen het kwartier met 20 procent stijgt. Dit is dus het bewijs dat de natuur kersverse vaders voorbereidt op hun nieuwe taak. Tests bewijzen dat deze hormonale veranderingen een zachtere, meer verzorgende kant in mannen naar boven brengt. Het niveau van testosteron zakt naarmate de geboorte van het kind nadert, dit kan verklaren waarom zelfs de meest stoere man huilt bij de geboorte van zijn kind. De daling van het testosteronniveau bij nieuwe vaders is enkel tijdelijk, het gebeurt enkel wanneer hij contact heeft met zijn baby. Het niveau van het mannelijke hormoon stijgt naarmate het kind zelfstandiger wordt. Dat is de reden waarom een vader van iets oudere kinderen vaak strenger en bruter is dan een moeder.

Lees ook:Papa’s maken knuffelhormoon aan bij geboorte kind
Lees ook:Verse papa’s dikker na de geboorte van hun kind
Lees ook:Hoe meer testosteron, hoe minder aandacht voor de kids
Lees ook:Een gezicht met papa? Meer aandacht en steun!
Lees ook:Kinderen van oudere vaders vaker ADHD en verslavingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>