Je te druk maken als je zwanger bent is slecht voor je kind

Maak je vooral niet te druk als je zwanger bent; het is van slechte invloed op je kind. Aanstaande moeders die namelijk angstig zijn tijdens de zwangerschap, hebben een negatieve invloed op de groei van hun ongeboren kind. Daar kan het kind ook in zijn latere leven nadelige gevolgen van ondervinden. Dat blijkt uit een studie waar onderzoeker Jens Henrichs woensdag promoveert aan het Erasmus MC in Rotterdam.Henrichs baseert zich op gegevens uit Generation R, een grootschalig bevolkingsonderzoek van het Erasmus MC onder Rotterdamse 10.000 kinderen. Hij ontdekte dat angst bij de moeder de groei van het hoofd, de buik en het gewicht van de foetus tijdens de tweede helft van de zwangerschap remt. Dat geldt ook bij aanstaande moeders met symptomen van depressie.

Lees ook:Laat peuters niet teveel tv kijken: het levert gedragsproblemen op
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? 50% meer kan op dik kind!
Lees ook:Lichtere baby’s bij moeders met reuma
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap nog slechter dan altijd al werd gedacht
Lees ook:Begin al voor je zwanger wil worden met gezond leven!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>