Vroeggeboorte waarschijnlijk erfelijk

Premature baby’s en hun moeders hebben ander DNA dan ‘normale’ kinderen, dat ontdekten Amerikaanse wetenschappers. Daar leiden ze uit af dat een vroeggeboorte erfelijk is en dat het dus eigenlijk niet te voorkomen is… De studie bekeek 700 DNA-varianten bij 190 genen van vrouwen die te vroeg bevielen en degenen die een volledige zwangerschap voldragen. Ook het navelstrengbloed werd getest op deze varianten. Daaruit blijkt dat de prematuurtjes vaker een gen hadden dat verantwoordelijk uis voor infecties en ontstekingen. “Onze hypothese is dat de moeder of de foetus het signaal van een vroegtijdige bevalling geeft wanneer de toestand in de baarmoeder niet goed is en de gezondheid van de moeder en het kind gevaar loopt. Als er een ontsteking in de baarmoeder is, moet de geboorte van het kind voor meer overlevingskansen zorgen dan wanneer het in de baarmoeder zou blijven. Dit geeft de moeder de kans het ontstoken weefsel kwijt te raken en er zo voor te zorgen dat ze in de toekomst nog kinderen kan krijgen.
Een vroegtijdige geboorte is één van de grootste gevaren voor de toekomstige gezondheid van de baby. Er is weinig geweten over de oorzaken hiervan, infecties en andere medische complicaties zijn in sommige gevallen verantwoordelijk.

Lees ook:Inleiden na gebroken vliezen niet de beste optie
Lees ook:Stress tijdens zwangerschap heeft jarenlange gevolgen voor kind
Lees ook:Moeders geven kind al berichtjes in de baarmoeder
Lees ook:Bevallen zonder enige medische hulp: trend in GB en USA
Lees ook:Ouders maken kinderen veel te bang!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vroeggeboorte waarschijnlijk erfelijk

  1. Dee Arimas

    Thank you for an additional great post. I wish to thank you for the efforts you have made in writing this post Vroeggeboorte waarschijnlijk erfelijk | Kinderspul. I am hoping for more from you sooner or later as well.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>