Meer informatie bij ‘twintig weken echo’

Een kwart van de zwangere vrouwen wordt onvoldoende geïnformeerd als bij een 20-weken echo een afwijking wordt ontdekt. Dat concluderen drie organisaties op basis van een enquête van het Meldpunt 20-weken echo onder ruim drieduizend vrouwen. Bij 10 procent van hen werd een afwijking gevonden.Veel vrouwen wisten daarbij niet dat de echo vrijwillig is. De drie organisaties zijn BOSK (vereniging van motorisch gehandicapten en hun ouders), VBOK (Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind) en patiëntenvereniging NPV. De drie verenigingen openden begin februari het meldpunt omdat het idee ontstond dat de voorlichting aan vrouwen verbeterd kan worden. In de enquête was een kwart van de vrouwen die een afwijking hadden, niet tevreden over de informatie die ze kregen. Ze hadden meer en duidelijker gegevens gewild en meer begeleiding.

Lees ook:Jarenlang dragen van lui-oog sticker waanzin
Lees ook:Twintig weken zwangerschapsverlof
Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:Meer meldingen kindermishandeling
Lees ook:Vier weken langer zwangerschapsverlof Nederlandse vrouwen?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>