Hoe je postnatale depressie te overwinnen

Kersverse mama’s kunnen door simpelweg met andere moeders te praten hun risico op een postnatale depressie halveren. Dat blijkt uit recent onderzoek. Bijna één op tien Britse moeders kampt met een postnatale depressie. Een recent onderzoek bewijst dat een gesprek, zelfs al is het maar een telefoontje, met lotgenoten kan helpen tegen een depressie na de geboorte. De studie volgde 21.000 vrouwen. Ongeveer 700 hadden een verhoogd risico op een postnatale depressie, bij 46 procent van hen kon dit vermijden door regelmatig te bellen met moeders die hetzelfde hadden meegemaakt. Dit onderzoek bewijst dat een postnatale depressie behandeld en zelfs voorkomen kan worden. De oorzaak van een postnatale depressie is nog steeds onbekend, ook worden veel vrouwen met deze aandoening vaak niet behandeld.

Lees ook:Postnatale depressie
Lees ook:Meerling verdubbelt kans op postnatale depressie
Lees ook:Zwangerschap wekt angstgevoelens en depressie op
Lees ook:Kinderen van dikke moeders eerder dood
Lees ook:Moeder dik? Dan kind eerder dood…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>