Baby nog voor geboorte op Facebook (echt…)

Een band met sensoren rond de zwangere buik legt de kleinste beweging van de baby vast en stuurt deze gegevens naar Facebook, zodat ook familie en vrienden op de hoogte blijven van de evolutie van het ongeboren kind. Echt, ik lees het zojuist op HLN. De Britse Corey Menscher vond de Kickbee uit toen zijn vrouw zwanger was en zich als vader uitgesloten voelde. Het was te verwachten; ook de ongeboren vrucht online. What’s next? De embryo?
Als de foetus in je buik beweegt, is dat een geruststellend gevoel voor moeders. Veel ouders creëren een pagina op Facebook voor hun pasgeboren kind, ze zetten er regelmatig foto’s op voor vrienden en familie. Maar moeders in verwachting kunnen nu ook de evolutie van hun ongeboren kind delen. De Kickbee registreert namelijk via sensoren alle bewegingen in de baarmoeder en zet automatisch deze informatie online dankzij Bluetooth-technologie. Op de website verschijnt dan een boodschap als: “Ik stampte mama om 11.38 uur.” 

De Kickbee houdt ook bij hoe vaak de baby stampt en stuurt boodschapjes als de baby extreem actief is. Momenteel stuurt de gordel signalen door naar de netwerksite Twitter. In de toekomst zal dit ook met Facebook mogelijk zijn. Momenteel is er nog enkel een prototype van het model beschikbaar. Uitvinder Corey Menscher: “Als de baby in de baarmoeder groeit, zijn moeders zich voortdurend bewust van de aanwezigheid door de bewegingen die de baby maakt. Als toekomstige vader, wilde ik een toestel dat me de kans gaf ook op de hoogte te blijven van de bewegingen van de baby. De riem kan ook op medisch vlak nuttig zijn, omdat het de ontwikkeling in de baarmoeder volg en waarschuwt moeders als hun kind plots stopt met bewegen.”

De enige vrouw die vrouw die het prototype al kon testen, is mevrouw Mescher. “Dit is een praktische toestel, zo kan een moeder de baby in de baarmoeder controleren, een lage activiteit kan namelijk op een probleem bij de baby duiden.”

Lees ook:Een beeldje van je ongeboren vrucht op de schoorsteen
Lees ook:ONgeboren baby’s onderscheiden al smaken
Lees ook:LoFff kleedt jouw dochter gratis in de mooiste outfit!
Lees ook:Hip: vernoem je kind naar een Facebook-knop
Lees ook:BabyNes zou aanzetten tot stoppen met borstvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>