Huilbaby’s komen vaker voor bij vrouwen met stress

Hou je nou maar rustig tijdens je zwangerschap: van stress krijg je alleen maar ellende. Vandaag zijn namelijk studieresultaten bekend gemaakt, waaruit blijkt dat vrouwen die tijdens de zwangerschap last hebben van stress, angsten, werkdruk of depressies veel meer kans hebben op een huilbaby dan andere vrouwen.  

Een op de tien vrouwen die met deze problemen kampen, krijgt een huilbaby. Dat is drie keer zoveel als gemiddeld. Bij vrouwen die last hebben van alle risicofactoren is de kans op een huilbaby zelfs 20 procent. 

De academische ziekenhuizen voerden het onderzoek uit in het kader van een grote studie naar de ontwikkeling van in Amsterdam geboren kinderen.

Overgewicht

De onderzoekers ontdekten tevens dat overgewicht bij kinderen met een Turkse of Marokkaanse achtergrond mede veroorzaakt wordt doordat deze kinderen in hun eerste levensjaar sneller groeien dan autochtone kinderen. Omgevingsfactoren zijn bij allochtone kinderen met overgewicht minder van belang.

Omdat de basis voor overgewicht bij alle kinderen al tijdens de zwangerschap en vlak daarna wordt gelegd, zou preventie daarvan meer gericht moeten worden op hele jonge kinderen en minder op kinderen die al naar school gaan, aldus de onderzoekers.

Lees ook:Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:De rokende zwangere sterft uit
Lees ook:Dikke zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap? 50% meer kan op dik kind!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>