Ab Klink wil meer vrouwen zien borstvoeden

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil dat meer vrouwen hun baby de eerste zes maanden alleen maar borstvoeding geven. Nu is dat 20 tot 25 procent. Ik zou willen zeggen: waar bemoeit hij zich mee? Laat iedereen dat lekker zelf beslissen! Natuurlijk, het is een mooi streven. Maar ik vind wel dat je moet uitkijken dat je vrouwen niet teveel pusht. Ze moeten echt zelf beslissen wat ze doen: fles of borst. En in mijn ogen is het echt allebei even goed!

Klink wil dat percentage in 2011 hebben opgeschroefd tot 40 procent. Het kabinet buigt zich naar verwachting vrijdag over dit plan uit Klinks voedingsnota. Kringen rond het kabinet bevestigden een bericht hierover in De Telegraaf. Klink komt met dit plan tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer. Die steunde een motie hierover van de ChristenUnie.

Op dit moment begint 80 procent van de vrouwen met borstvoeding. Het percentage kinderen dat een maand borstvoeding krijgt is 54 procent. Tussen de 20 en 25 procent geeft een half jaar borstvoeding.

Lees ook:60% kinderen wil organen afstaan
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Borstvoeding kan miljoenen levens redden
Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding
Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Ab Klink wil meer vrouwen zien borstvoeden

 1. Jan Hamer

  Ja, dat verbaast me niets, typisch een CDA-er, zogenaamd onschuldig naar borsten kunnen kijken, bah!

    /   Reply  / 
 2. Suzanne

  Laat Klink dan eerst maar eens beginnen met 6 maanden bevallingsverlof in plaats van 10 weken!

    /   Reply  / 
 3. Lionel

  Dat is een mooi streven. Ik ben het helaas eens met Suzanne. Hetzelfde kabinet faciliteert dit echter niet voor vrouwen. Integendeel; alles wordt in het werk gesteld om de jonge moeder zo snel mogelijk en zo veel mogelijk aan het werk te krijgen. Je zou het bijna een dubbele boodschap kunnen noemen.

    /   Reply  / 
 4. Mandy Lactivist

  Gelukkig ook weer een hoop mooie voorbeelden op het lactivistenforum, daar zijn een hoop aantal vrouwen die wel doorgaan met borstvoeding terwijl ze weer moeten gaan werken, ik vind het ouderverlof te kort ja, daar ben ik het stellig mee eens maar dat betekend gelukkig niet dat je moet stoppen met borstvoeding, je kan altijd kolven wat gelukkig een hoop vrouwen overhebben voor hun kinderen dus weer aan het werk moeten vind ik geen reden om te moeten stoppen met borstvoeding….

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>