Roken tijdens zwangerschap? Reken maar op een chagrijnige baby!

Een raar feitje en misschien weer een reden om toch echt te stoppen met roken tijdens de zwangerschap: Wanneer vrouwen tijdens hun zwangerschap stoppen met roken, krijgen zij meetbaar blijere baby's dan vrouwen die de hele zwangerschap gerookt hebben. En wie zit er nou te wachten op een vreselijk chagrijnig kind? Stoppen dus!

Ook de baby's van niet-rokers zijn meer temperamentvol dan de kinderen van vrouwen die gestopt zijn. Er is dus iets met vrouwen die stoppen met hun slechte gewoonte, wat een vrolijk kind oplevert.

Volgens de Britse onderzoekers van de University of York heeft dit te maken met hun karakter. De vrouwen die het lukt om voor hun kind te stoppen, hebben vaker een opgeruimd humeur wat de baby van hen erft. Bovendien zitten ze vaker in een stabiele relatie en hebben ze minder vaak een moeilijke levensgeschiedenis. 

Voor het onderzoek volgden de wetenschappers 18.000 Britse baby's die geboren zijn tussen 2000 en 2002 en hun moeders. Ze keken naar het gedrag van de baby; hoe deze reageerde op nieuwe dingen en mensen, en naar het humeur.

Lees ook:Roken tijdens zwangerschap verdikt bloedvatwand kind
Lees ook:Vrouwen blijven roken voor gemakkelijke bevalling
Lees ook:Lang doorwerken tijdens zwangerschap hartstikke slecht
Lees ook:Rokende zwangeren drinken vaak ook
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap nog slechter dan altijd al werd gedacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>