Je baby is wat JIJ eet!

Veel vrouwen slaan tijdens hun zwangerschap door in het eten van bepaalde verre van goede dingen. Zo kon ik bijvoorbeeld een paar weken lang nergens anders meer aan denken dan aan ijsjes… Geen goed teken, zo lees ik net. Want als je tijdens de zwangerschap slecht eet, is de kans groot dat je kind deze eigenschap overneemt. Eet je daarentegen tijdens de borstvoeding veel groenten en fruit? Dan vinden je kinderen het ook lekker, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek. De Amerikanen hebben de invloed van ervaringen rond de geboorte op de ontwikkeling van een gezond eetpatroon onderzocht. Hieruit bleek dat de baby's van moeders die zelf veel groenten en fruit eten, dit later ook lekker vinden.

De smaken van het voedsel dat de moeder eet, komen via de borstvoeding bij het kind terecht. Op deze manier leert de baby het lekker te vinden en gaat ze het zelf later ook eten. Ook blijkt uit het onderzoek dat het belangrijk is om zoveel mogelijk soorten groente en fruit te laten proeven zodra het kind overgaat op vaste voeding.

Een opvallende conclusie uit het onderzoek is dat de gezichtsuitdrukking van baby's bij het proeven van voedsel niet altijd overeenkomt met het wel of niet lekker vinden. Ouders zouden daar dan ook niet op moeten focussen, zeggen de onderzoekers.

Lees ook:Vers voor je kids koken, zorgt dat ze later gezond eten
Lees ook:Kinderen eten wel groenten mét dipsaus
Lees ook:Wat jij als zwangere eet, beïnvloedt de smaak van je kind
Lees ook:Verse babyhapjes maakt kind leniger
Lees ook:Prijs gezond eten vooral niet teveel aan bij je kleuter…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>