Baby’s worden dikker en dikker geboren

Baby's worden dikker en dikker. En dat is slecht nieuws voor vrouwen die op het punt staan om te bevallen. Iedere gram meer die je ter wereld moet brengen betekent extra pijn (in mijn ogen dan!). Tussen 2004 en vorig jaar wogen zij bij hun geboorte gemiddeld 3,434 kilogram. Het gemiddelde geboortegewicht was tussen 1989 en 1991 3,372 kilogram. De piek lag tussen 1998 en 2000, toen baby's gemiddeld 3,467 kilogram wogen bij de geboorte.
Ruim vijf procent van de pasgeborenen had een laag geboortegewicht van minder dan tweeënhalve kilo. Acht op de duizend baby's hadden een zeer laag geboortegewicht en wogen minder dan 1,5 kilo. Een kleine vier procent weegt meer dan 4,5 kilo. Dat percentage lag de afgelopen tien jaar op 4,2. Jongens wegen bij de geboorte ongeveer 100 gram meer dan meisjes.

De lengte onder borelingen is praktisch gelijk gebleven. Jongens meten gemiddeld 50,6 centimeter bij de geboorte en meisjes een halve centimeter minder. Vier procent komt kleiner dan 46 centimeter ter wereld.

Lees ook:Vrouw bevalt van baby van bijna NEGEN kilo!
Lees ook:12-ponder geboren in Duits ziekenhuis…
Lees ook:Je zwangerschapskilo’s ontrafeld
Lees ook:Jongste baby ooit uit ziekenhuis ontslagen
Lees ook:Lang doorwerken zorgt voor kleine baby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>