Haal het beste uit een foto-serie van je kinderen

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar persoonlijk word ik niet erg gelukkig van de gekunstelde Portrait Place-foto waarvan (geef maar toe) iedereen wel een exemplaar heeft laten maken. Bij ons is het resultaat doorgegaan naar mijn oma, die kan het wel waarderen. Maar nee, mijn kind op een schapenvachtje of in een zinken teil met een badeend; no thanks! Maar het is de moeite meer dan waard zo nu en dan foto’s van je kind te laten maken door een professioneel fotograaf. En niet op een kleedje of in een teil, maar gewoon zoals ze zijn! En door een goede fotograaf.

De foto’s bij deze tekst zijn van ons zoontje en genomen door vriend en fotograaf Pieter van Lierop. Pieter heeft er wel twee keer twintig minuten voor in een zompig grasveld gestaan, maar het resultaat is geweldig.

Het is niet iets waar je snel aan denkt, maar foto’s laten maken als je kind bezig is met iets dat hij of zij echt graag doet levert een veel mooier beeld op dan een in scène gezette situatie. Welk kind lacht er nou op commando in een totaal vreemde omgeving?

Dus laat foto’s maken als je kinderen aan het spelen zijn (en laat dat zo nu en dan eens door een professional doen). Na een tijdje vergeten ze totaal dat er iemand met ze bezig is (en in het geval van mijn zoontje; hij heeft het niet eens door gehad) en het resultaat is daardoor veel echter. Een fotograaf thuis laten komen levert ook vaak mooier beeld op dan foto’s gemaakt in een studio.

De tip van het ‘laten spelen’ kun je ook makkelijk toepassen in je eigen fotografie. Laat ze niet zitten en pootjes geven. Maar fotografeer tijdens het spel. En ga door de knieën. Kinderen zijn een stuk kleiner dan jij en een foto ‘op hoogte gemaakt’ doet het een stuk beter.

Ben je zelf enthousiast (amateur)fotograaf en wil je het resultaat van je kinderfoto’s met ons delen, mail je foto’s dan naar [email protected]. Grote kans dat je je eigen foto hier terugziet!

En weet je net de aan en uitknop van je camera te vinden, neem dan contact op met Pieter van Lierop!

Lees ook:Vader Brad Pitt profiteert niet
Lees ook:Mijn mooiste foto van de kinderen nu op canvas
Lees ook:Ook prins Laurent verkoopt foto’s duur -of toch niet?
Lees ook:Dit krijg je als je je kind iedere dag fotografeert…
Lees ook:Rocking Names voor Rocking Kids!

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Haal het beste uit een foto-serie van je kinderen

 1. Degener

  Hoi Allemaal,

  Een goede tip om je kinderen op unieke wijze te laten fotograferen is de site http://www.mijnfotoshoot.nl. Je krijgt hier een volledige professionele fotoshoot (40 a 60 foto’s)tegen een No Cure No Pay syteem. Je kunt kosteloos meedoen en het is en blijft volledig vrijblijvend. Naast de kleuren en zwartwit foto’s zijn ze enorm sterk in digitale bewerkingen op maat. Ga maar eens kijken, wij hebben er zeer goede ervaringen mee!

    /   Reply  / 
 2. Erik

  Beste hr Masidi Degener,
  Heb je zeer goede ervaringen met mijnfotoshoot.nl? gelukkig maar want mijnfotoshoot.nl is van jou/jullie

    /   Reply  / 
 3. Ima Galleher

  Thank you for another nice article. I would like to thank you for the effort you have made in writing this article Haal het beste uit een foto-serie van je kinderen | Kinderspul. I am hoping for more from you sooner or later as well.

    /   Reply  / 
 4. Kellee Kapichok

  Haal het beste uit een foto-serie van je kinderen | Kinderspul is a fairly good post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really loved reading your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your feed and I hope you post once more soon.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>