Kleuters moeten meer spelen en minder ‘leren’

Mijn dochter is bijna vijf en heeft een bovenmatige interesse in letters. Ze kent er al aardig wat en schrifjt ook al meerdere woordjes. Toen mijn zoontje die leeftijd had, kon hij alleen zijn eigen naam schrijven. Achterstevoren… Aan de andere kant; mijn dochter kan nog niet fietsen zonder zijwieltjes. Eigenlijk kan ze helemaal nog niet fietsen. En dat kon mijn zoontje al vanaf zijn derde. Het verschil tussen jongens en meisjes… Nou lees ik alleen net wel in het AD dat kleuters opgejaagd worden en veel te snel leren lezen en schrijven. Oeps… Maar het komt echt vanuit mijn dochter zelf hoor!

Lees hier het hele artikel.

Lees ook:Waarom jongetjes veel vrienden hebben, en meisjes liever één vriendin
Lees ook:Meisjesachtige jongens en jongensachtige meisjes vastgelegd in een boek
Lees ook:En dit verdienen onze kinderen gemiddeld bij per jaar…
Lees ook:Autistische meisjes anders dan autistische jongetjes
Lees ook:Jongens hebben het moeilijker op school dan meisjes

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kleuters moeten meer spelen en minder ‘leren’

  1. Antione Maillet

    Kleuters moeten meer spelen en minder ‘leren’ | Kinderspul was a nice post, thanks for sharing this educational news. It’s always nice when you cannot solely be informed, but additionally be entertained! I will visit your blog recurrently for the newest posts.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>