Kan niet slapen

Kan niet slapen! hoor ik nogal eens. Wij hebben daar een oplossing voor die meestal goed werkt. Eerst mogen de kinderen nog even 10 minuten kletsen, maar niet uit bed (soms tref ik ze in elkaars bed aan, als ik binnenkom trekken ze gauw het dekbed over hun gezicht, alsof ik het dan niet zal ontdekken…). Dan kom ik nog een keer binnen, geef ze een kusje en een droom. Dat wil zeggen, iets leuks of geks om aan te denken bij het stil-zijn. Vandaag was dat: je bed is een bootje en je vaart met al je poppen naar een onbewoond eiland. Niks meer gehoord en zo gaat het meestal…

Meer over dromen en slapen bij kinderen lees je hier.

Lees ook:Zindelijkheidstraining: op welke leeftijd?
Lees ook:Handige website over baby’s & slapen: slaapbabyslaap.nl
Lees ook:10 supertips om huilende baby’s stil te krijgen
Lees ook:Opruimen met je kind
Lees ook:Laat je kinderen niet te lang op blijven in het weekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>