Prinses Ariane gezegend met water uit de Jordaan

Op deze prachtige dag in oktober is de jongste nakomeling van Willem-Alexander en Maxima gedoopt. Prinses Ariane kreeg vanmorgen van Dominee Deodaat van der Boon een plens water uit de Jordaan over haar hoofdje. Hoewel ik niet zo heel veel met het fenomeen dopen op heb, was het toch wel een prachtig plaatje.

De peetouders van het prinsesje, onder wie prins Guillaume van Luxemburg en de zus van Máxima, Inés Zorreguieta, spraken hun zegenwensen uit voor Ariane.

De ruim zes maanden oude Ariane werd gedoopt in een jurk van Brussels kant, die vele prinsessen voor haar tijdens de doopceremonie droegen.

Prinses Wilhelmina was in 1880 de eerste die het doopkleed droeg. ook Willem-Alexander droeg die tijdens zijn doop in 1967.

Lees ook:K3 lanceert nieuwe single met oranje randje
Lees ook:PLAYMOBIL lanceert uniek koningskoppel
Lees ook:Naam dochter Willem-Alexander & Maxima bekend
Lees ook:Derde prinsenkind
Lees ook:Maxima’s bevalling is begonnen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Prinses Ariane gezegend met water uit de Jordaan

  1. Jan Hamer

    Hoe hebben ze dat hier gekregen, met een vliegtuig mag je maar 100 ml meenemen, nu daar kun je een kind niet mee dopen. Ik geloof er dan ook geen reet van dat dat water uit de Jordaan kwam. Misschien was het wel gemuteerd water uit Lourdes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>