3x verantwoorde cadeau-ideeën voor de feestdagen!

kerstcadeau_uitpakken

Je kent het wel, de feestdagen breken aan en kinderen worden overspoeld met dure cadeaus. Veel kinderen worden tegenwoordig enorm verwend met de feestdagen en zien door de gekkigheid de waarde van alle cadeaus niet meer in. Kies daarom deze feestdagen voor een nuttig cadeau, in dit artikel vind je een aantal suggesties.

1. Iets doen met het gezin

Een leuk en origineel cadeau is iets gaan doen met het hele gezin. Zo heeft iedereen een leuke tijd en bovendien zijn leuke herinneringen veel meer waard dan bijvoorbeeld speelgoed, waar na een tijdje toch niet meer mee gespeeld wordt. Afhankelijk van je budget kun je daarom bijvoorbeeld kiezen voor een weekendje weg of een dagje pretpark. Maar ook als je minder te besteden hebt zijn er genoeg mogelijkheden, zoals ergens wat gaan eten, naar de bioscoop gaan of naar de speeltuin. Voor iedere leeftijd en ieder budget is wel een geschikt uitje te vinden.

2. Winterse gadgets

De feestdagen vallen midden in de koude winterperiode, dus waarom zou je niet kiezen voor winterse gadgets als cadeau? Als je echt een leuk en nuttig cadeau wilt geven, kun je bijvoorbeeld kiezen voor schoenen of hippe pantoffels, vooral meiden zal je hier waarschijnlijk erg blij mee maken. Er zijn echter ook genoeg hippe pantoffels voor jongens te vinden, denk aan pantoffels met dierenkoppen. Op deze manier kan je iedereen een gelijkwaardig cadeau geven.

3. Kinderkamer meubels of accessoires

Aan de kinderkamer kan eigenlijk altijd wel iets veranderd worden. De meeste kinderen zijn enorm trots op hun kamer en willen wanneer ze ouder worden graag de boel verbouwen. Een andere kleur verf of behang op de muur doet vaak al wonderen. Zo kun je een prinsessenkamer in één klap veranderen in een stoere meidenkamer en wordt de piratenkamer opeens een echte studeerkamer. Daarnaast zijn er leuke accessoires te vinden in iedere prijsklasse om de kamer verder mee aan te kleden. Met een likje verf op de muur en een paar accessoires kan je voor een klein budget een kamer geheel veranderen.

Natuurlijk mag je je kinderen tijdens de feestdagen nog steeds blijven verwennen met mooi speelgoed en lekkernijen. Maar probeer deze cadeaus bijvoorbeeld te combineren met één of meerdere van bovenstaande tips. Want het zou zonde zijn als al je cadeaus volgend jaar alweer in de kast zijn verdwenen.

Geen reacties // Reageer