Ontwikkel het logisch denkvermogen van je kind

De spelletjes van SmartGames staan ze garant voor uren spelplezier, en helpen bij de ontwikkeling van het logisch denkvermogen. Het zijn dan ook de ideale cadeaus om straks onder de kerstboom te leggen. Hieronder zetten we enkele SmartGames voor verschillende leeftijden op een rij. Wellicht zit er een geschikt kerstgeschenk bij? Mijn dochter is in elk geval helemaal gek van het schuif/puzzelspelletje Penguins on Ice. Daar kan ze zich echt een behoorlijke tijd mee vermaken en ik zie het haar een stuk liever doen dan televisie kijken.

De spellen op een rij:

Trucky3 (€25), vanaf 3 jaar

Trucky 3 lijkt op het eerste gezicht heel veel op SmartCar, de auto waarmee SmartGames vorig jaar de titel ‘Speelgoed van het Jaar’ veroverde. Trucky 3 is alleen net even anders. De spelblokken zijn niet allemaal identiek en bovendien moet je bij dit spel drie vrachtwagens met succes proberen vol te laden. Het kind kan bijzonder makkelijk zien of zijn oplossing de goede is of niet. Als de blokjes boven de laadruimte uitsteken zit er maar één ding op:  opnieuw beginnen.

 

Penguins on Ice (€20), vanaf 6 jaar

Penguins on Ice staat garant voor heel wat uurtjes puzzel- en speelplezier en zet u en uw kinderen behoorlijk aan het denken. Het spel bestaat slechts uit vijf puzzelstukken, maar omdat deze van vorm kunnen veranderen, zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. De afwerking, passende ijsblokjes als puzzelstukken en een golvende rand van het spelbord, zijn een mooi pluspunt.

Troy (€20), vanaf 7 jaar

Behalve dat heel wat spellen van SmartGames leuk zijn en ze het denkvermogen aanscherpen, heeft Troy nog een extra troef: het is de perfecte aanzet om uw kind kennis over de geschiedenis bij te brengen. Het spel  zelf heeft als doel om een muur te bouwen tussen de goede en slechte kant van het spelbord. Klinkt makkelijk met slechts vier spelblokken, maar de praktijk bewijst het tegendeel.

 

 

SmartMax (€15-€60)

SmartMax kende vorig jaar een succesvolle introductie in de speelgoedwereld. Hoog tijd dus om met enkele uitbreidingspakketten op de proppen te komen. Dankzij de vele uitbreidingsets kan je nu ook vrachtwagens, raketten, bruggen, vliegtuigen en dergelijke meer ontwerpen. Tegenwoordig is er trouwens ook een handige SmartMax-verzamelton te koop (€50 of €100) om alles netjes in op te bergen.

 

Nou, hier moet je mee uit de voeten kunnen, toch? Fijne kerst!

Lees ook:Penguins on Ice: genomineerd spel van het jaar!
Lees ook:Bill & Betty Bricks van SmartGames: kinderen kunnen bouwen
Lees ook:Inzamelingsactie tweedehands spellen voor kansarme jongeren
Lees ook:Kinderspul mag drie Woezel en Pip spellen weggeven
Lees ook:Spellenspektakel 2015 in Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>