Leest jouw kind de Van Dale al?

Want dat kan al vanaf de peutertijd hoor! Van Dale brengt namelijk zes nieuwe voorleesboekjes op de markt voor kinderen vanaf drie jaar. Elk boekje draait rond één bepaald thema en bevat 42 hoofdtrefwoorden met een versje en een illustratie, zo maakt de uitgeverij bekend. De 42 trefwoorden in de zes “Mijn eerste Van Dale themaboekjes” zijn, net zoals in een echt woordenboek, alfabetisch geordend. Het begeleidende rijmpje vertelt altijd iets meer over het woord. De tekening sluit aan bij het versje en laat bovendien zien wat er bedoeld wordt. “Door voor te lezen, samen plaatjes te kijken en over de verschillende woorden door te praten, helpen deze boekjes om spelenderwijs de woordenschat van een kind te vergroten”, zo stelt een woordvoerder bij Van Dale.
“Mijn eerste Van Dale themaboekjes” zijn geschreven door kindertaaldeskundige Liesbeth Schlichting. De tekeningen zijn van de hand van Paula Gerritsen. De prijs is 7,95 euro per boekje.

Lees ook:Angela Groothuizen brengt eerste kinderboek met liedje uit
Lees ook:Van Dale komt met medisch woordenboek voor kinderen
Lees ook:Twee dagen moederdag!
Lees ook:Voorlezen, doen! En wel hierom…
Lees ook:De betere voorbereiding op het naar school gaan van je kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>