Imps & Elfs deze winter op en top Hollands

Ik vind Imps & Elfs echte en waanzinnig merk. Voorheen was het altijd het ultieme babymerk, maar sinds de komst van hun geweldige jeans-lijn gaat het Nederlandse merk de babygrens over. Zojuist heb ik even een kijkje op hun site genomen. DOEN! Erg gaaf. Mooie lay-out, lekker muziekje en geweldige foto's. Het is echt waar…wat uit Nederland komt is goed!

Het thema voor de nieuwe Imps&Elfs- collectie is boerenjongen meets stads meisje. En andersom. Veel boerenruiten, gebreide blokken en stippen die bij nadere bestudering minieme bloemetjes blijken. Een tuinbroekje van soepele stof met een felgekleurd breivest. Een koe op een t-shirt met daaronder milk in flinke letters: melk komt van een dier, en niet van de supermarkt, daar kan geen misverstand over bestaan. Geoogst wordt er ook, op dat platteland. Imps&Elfs denkt vooral aan sappige, blozende appels, wat stoere shirts opleverde met Elstar of Golden Delicious. Voor wie nog nooit een tractor in het echt heeft gezien staat er nu één op een truitje.

Ook het stadsleven wordt bezongen met toepasselijke prints. Een oprukkende stad aan de horizon, een metroplattegrond, teksten als Uptown girl of The city never sleeps. Er zijn sweaters om in te wonen en sportjackjes met cijfers, nummer 7 voor een toekomstige Beckham, nummer 14 voor een Cruyff in de dop.

En dan zijn er de jeans. Naast allerlei wassingen (raw, rinse, wrinkle, shiny, leather touch) lanceert Imps&Elfs verschillende nieuwe modellen, zoals de Baggy fit narrow leg voor jongens, de hippe broek van je grote broer. Meisjes dragen de Boyfriend fit: hij lijkt van een vriendje geleend en nét niet te passen, maar zit als gegoten.

Want als er één overeenkomst is tussen boerenjongens en stadse meisjes: ze kunnen niet zonder de Perfecte Spijkerbroek.

10 jaar Imps&Elfs: Het Nederlandse designmerk Imps&Elfs bestaat tien jaar en heeft verkooppunten over de hele wereld.

Het staat voor comfortabele ontwerpen, een 100% kinderarbeidvrij productieproces en gebruik van biologisch katoen i.s.m. Made-by.

Lees ook:Imp & Elfs; helemaal terug van weggeweest
Lees ook:Imps & Elfs; allang niet meer alleen voor baby’s
Lees ook:Hemels for Kids…daar is het…hemels voor kids!
Lees ook:Ouders in top drie kinderhelden
Lees ook:Kinderwinkel Miniatuur dichterbij dan je denkt!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Imps & Elfs deze winter op en top Hollands

 1. Marieke

  Zo zie je maar dat een komkommerhond(of krokodil)weer heel hip is.

    /   Reply  / 
 2. willem

  Imps & Elfs is inderdaad een heel leuk merk! Wij voeren dit merk al heel lang in onze collectie. We hebben vooral outlet kleding, dus nog lekker goedkoop ook!

  Kijk eens op onze site http://www.kapoentjekinderkleding.nl.

    /   Reply  / 
 3. Hak

  Imps & Elfs is een van de weinige merken die duurzaam en mode combineren. Jaarlijks komen er bij alle leuke kleren steeds meer duurzame kleren bij die gemaakt zijn zonder kinderarbeid (dat willen we toch allemaal voor onze kinderen?) én biologisch zijn geproduceerd én zijn getest op chemische stoffen die allergieën veroorzaken.

  Op de website http://www.nikabella.nl zie je alleen duurzame én hippe kinderkleren van onder andere Imps&Elfs, Katvig, Kidscase en Boontje. Vanaf september 2008 geeft Nikabella met een icoontje bij alle kleren aan hoe duurzaam het is. Hoe modieus het is mag je zelf kiezen:-))

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>