Schoenen kopen voor jongens: té makkelijk

‘Nee hoor, ze zitten nog lekker’, zei mijn zoon toen ik hem vroeg of zijn schoenen niet wat strak begonnen te zitten. ‘Maar je hebt ze al ruim anderhalf jaar!’, riep ik verontwaardigd uit, terwijl ik zijn teen probeerde te ontdekken onder het leer. ‘NOU EN!’ riep hij geïrriteerd terug. Tja, een jongen. Als je hem ‘s avonds vraagt wat hij die dag heeft aangehad, heeft hij geen idee. Ooit had hij een lievelingstrui, een spierwitte Oililytrui met een grote haai erop. Die wilde hij iedere dag aan.

Fijn van wit is alleen dat het al snel alle kleuren van de macaroni, sinaasappelsap en chocopasta heeft en ik dus niet wist hoe snel ik het ding moest wassen.

Inmiddels boeit zijn kleding hem echt niets meer. Als het maar niet te warm is. Mijn dochter van twee maakt een gruwelijk drama van iedere kledingkeuze, mijn zoon kun je net zo goed in een pyjama de straat op sturen.

Nieuwe schoenen, daar kun je maar beter niet te lang mee wachten. Mijn zoon groeit bijzonder traag, dus anderhalf jaar lukt in principe makkelijk. Maar ook de verkoopster van een schoenenwinkel in het dorp zag in dat dit echt niet langer kon. En dan ga je de collectie bekijken. STUITEND! Wat een hysterische schoenen staan er in de rekken. 600 meter klittenband per schoen, de merknaam er met grote letters bovenop, zolen die heel charmant als bumper zijn doorgetrokken over de neuzen en kleuren die je in de jaren zeventig als hip kon bestempelen. Nee. Dit ging het niet worden. De schoenen die hij had waren eigenlijk nog zo leuk. Zojuist kort overleg met mijn man. Zijn mannelijke antwoord heeft me gered. ‘Joh, koop je toch gewoon weer zo’n paar! Ze gaan makkelijk uit, ze gaan makkelijk aan, ik heb ze ook, ze zitten lekker, ze zijn hartstikke sterk. Klaar toch?’ Juist. Klaar toch. En dus heb ik zojuist een nieuw paar Blundstones besteld. Het maakt mijn zoon toch niet uit. Die heeft geen idee wat hij aanheeft….

Lees ook:Win een paar gave Devalab-sneakers bij Kinderspul.blog.nl
Lees ook:Braqeez: fijne kinderschoenen van hoge kwaliteit en…superhip!
Lees ook:Nieuwe kinderschoenen nodig? Red Rag it is!
Lees ook:Red-Rag heeft te gekke herfst & wintercollectie!
Lees ook:Mooie kinderpyjama bij…Riviera Maison?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Schoenen kopen voor jongens: té makkelijk

  1. Hester

    Maatje 28!!! Jaja… (kreeg gisteren weer van een verkoopster te horen dat HAAR kind, van vier, AL maat 31 had… SNIF)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>