Kinderen toch op vakantie met Stichting Heppie

Een op de negen kinderen in Nederland groeit in armoede op, zo weten we uit cijfers van de kinderrechtenmonitor. En het trieste daaraan is onder meer dat dagjes uit of een vakantie voor hen vaak niet mogelijk zijn. En dat gun je kinderen zo! Ook zijn ze hierdoor vaak geen lid van een sportclub of vereniging en komen vaak geen vriendjes over de vloer. Deze kinderen krijgen niet de kans om te genieten van plezier en ontspanning die hoort bij een onbezorgde jeugd. Stichting Heppie grijpt daarom in. Ze organiseert daarom jaarlijkse vakanties voor kinderen van ouders die het niet zo breed hebben. Ook dit jaar kunnen honderden kinderen genieten van een vakantie die door Heppie is georganiseerd, meldt Hart van Nederland.
“De crisis heeft er een groot aandeel in, maar ook andere maatschappelijke ontwikkelingen dreigen ervoor te zorgen dat kinderen sociaal worden uitgesloten.” Dat kan anders en volgens Stichting Heppie moet dat dan ook anders. Daarom zijn ze hiermee begonnen.

Ouders moeten 65 euro per week betalen voor de vakantie van hun kind, ook al liggen de daadwerkelijke kosten van de vakantie hoger. Mocht ook dit niet te betalen zijn voor de ouders, dan kan een betalingsregeling worden afgesproken.

Lees ook:Vakantie vraagt om strakke planning voor ouders
Lees ook:ANWB heeft de 10 leukste pretparken geselecteerd
Lees ook:9,5 miljoen opgehaald met kinderpostzegels
Lees ook:Stichting Babyspullen drie jaar actief tegen kinderarmoede
Lees ook:Crisis zet rem op geboorte kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>