Kinderen klussen voor kinderen in Villa Pardoes

Deze week is de aftrap van een landelijke huttenbouwactie ten gunste van kinderen met een zeldzame ziekte. Ambassadeur Rafael van der Vaart daagt kinderen van 8 tot 12 jaar uit de ideale speelhut te ontwerpen voor hun zieke leeftijdsgenootjes. Deze oproep doet de bekende voetballer namens het Zeldzame Ziekten Fonds en Villa Pardoes: “Spelen is belangrijk en vooral ook leuk. Maar er zijn veel kinderen die zo ziek zijn en dat niet zo makkelijk kunnen. Zij hebben een zeldzame ziekte. Soms logeren ze in Villa Pardoes, daar kunnen ze wél spelen. Lukt het jou om een droomhut te ontwerpen? Kun jij een hut ontwerpen waar ook kinderen in een rolstoel in kunnen spelen? Ik ben erg benieuwd naar jouw idee!”Kinderen die een ontwerp inleveren, maken kans op een weekend Efteling én ze mogen hun eigen creatie in de herfstvakantie omtoveren tot een echte speelhut. “Deze campagne is bedoeld om het leven van kinderen met een zeldzame ziekte tijdelijk iets aangenamer te maken”, vertelt Charles Ruijgrok, oprichter van ZZF. “Dankzij de creatieve inzet van hun gezonde leeftijdsgenootjes en vanuit de gedachte dat ieder jongetje en meisje het verdient écht kind te zijn. Dat ieder kind moet kunnen spelen.”

Medewerkers van bouwmarkt Hornbach, sponsor van deze actie, begeleiden de kinderen bij deze klus. Zij zorgen ervoor dat de gerealiseerde speelhut voldoet aan alle eisen. Kijk voor meer informatie op www.hornbach.com. Op deze website lees je ook hoe en waar je de tekening kunt inleveren.

Eén doel voor ogen
De bestemming van alle tien de speelhutten is Villa Pardoes; het vakantieverblijf voor zieke kinderen en hun ouders. “Geweldig dat ZZF en Hornbach voor onze locatie hebben gekozen”, zegt Peter Persoon, directeur van Villa Pardoes, waar iedere week acht nieuwe gezinnen te gast zijn. “We zijn altijd bezig de omgeving voor onze gasten nog kleurrijker en leuker te maken. De prijswinnende hutten krijgen dus een mooie plek in onze tuin. Een resultaat dat bewijst hoezeer verschillende goede doelen elkaar kunnen versterken, gesteund door het bedrijfsleven. Dit initiatief is echt een mooi voorbeeld van samen een actie opzetten met maar één doel voor ogen: zieke kinderen en hun gezinnen een onvergetelijke tijd bezorgen!”

Over Villa Pardoes
Villa Pardoes biedt een onvergetelijke gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. Villa Pardoes bestaat uit acht ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom een grote centrale ruimte. Kinderen kunnen er in een veilige en kleurrijke omgeving spelen en ouders ontmoeten er lotgenoten. Dit vakantieverblijf bestaat dankzij de inzet van een groot aantal vrijwilligers, medewerkers en sponsoren. Allemaal mensen die het belangrijk vinden dat ook ernstig zieke kinderen een onvergetelijke vakantie hebben.

Over Stichting Zeldzame Ziekten Fonds
In Nederland wordt het totaal aantal mensen dat aan een zeldzame aandoening lijdt, geschat op circa 1 miljoen. 75% hiervan zijn kinderen. Jaarlijks overlijden ongeveer 14.000 mensen aan een zeldzame aandoening. Deze cijfers zijn een schatting, omdat van de meeste zeldzame ziekten door gebrek aan onderzoek, registratie en diagnostiek geen cijfers worden bijgehouden. Voor bekende ziekten zijn vanuit de overheid en diverse fondsen miljoenen beschikbaar, maar mensen met een zeldzame ziekte staan er alleen voor. Het ZZF vindt het onacceptabel dat er zo weinig aandacht en middelen zijn voor de strijd tegen zeldzame ziekten, en zet zich in om dit te veranderen.

Lees ook:Tien speelhutten voor Villa Pardoes
Lees ook:Sixpack voor goede doel: deel opbrengst perkplantjes naar Zeldzame Ziekten Fonds
Lees ook:Shirtjes met een missie: winkelen voor een prachtig doel
Lees ook:Zevenjarige Jesse start geweldige actie ‘Jesse geeft terug’
Lees ook:Nieuwe test spoort 600 aandoeningen bij baby op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>