Kom met goud in actie tegen kinderarbeid!

Kinderarbeid werkt niet. Daarom zamelen goudinkoop Nicuma en Stichting Kinderhulp Burkina Faso van 20 mei tot en met 20 juni 2014 in en rondom Amsterdam en Roermond zoveel mogelijk goud in. De opbrengst van dit goud biedt straatarme kinderen in Burkina Faso de kans om naar de middelbare school te gaan of een beroepsopleiding te volgen. 125 euro per jaar per kind voorkomt dat kinderen na de basisschool gaan werken in de illegale goudmijnen. Hoe werkt de actie? Iedereen wordt verzocht om in kistjes, lades en kastjes te zoeken naar oude, ondraagbare, oerlelijke, incomplete of kapotte voorwerpen van goud. Dit mag werkelijk alles zijn, van ongeschonden maar toch nooit gedragen gouden voorwerpen tot solitaire oorbellen, oude in de knoop geraakte kettinkjes of armbanden, ringen, kapotte slotjes en oorbelstoppers of -achterkantjes. Ook zilver is welkom. Na taxatie met de speciale röntgenapparatuur van Nicuma die het karaat tot 99,9% nauwkeurig bepaalt, kiest de eigenaar van het goud of hij het hele bedrag, of een gedeelte van de waarde doneert.Inzamelpunten Amsterdam
Nicuma hoofdkantoor Pres. Kennedylaan 921 Amsterdam
(020) 661 84 68 http://www.nicuma.nl
QP Exclusieve Horloges Willemsparkweg 154 Amsterdam
(020) 623 6443 http://www.qpx.nl

Over Nicuma
Nicuma Amsterdam is een jong goudinkoopbedrijf. De directeur/eigenaar Stella Taliou opende het bedrijf in 2013 in Amsterdam. Transparantie, eerlijkheid en duurzaamheid staan bij haar hoog in het vaandel. Dit laatste heeft haar ertoe doen besluiten om de kinderen in Burkina Faso voor wie een toekomst in de goudmijnen dreigt, een helpende hand toe te steken. Zij zal alleen de werkelijke kosten in rekening brengen voor haar tussenkomst zonder enige extra verdiensten van haar kant. Deze actie organiseert Stella samen met Stichting Kinderhulp Burkina Faso

Lees ook:Kruippakje baby gebruiken als dweil voor de vloer
Lees ook:VriendenLoterij zoekt Schrijfpieten voor Actie Pepernoot
Lees ook:Zorg dat ieder kind in Nederland een cadeau van Sinterklaas krijgt
Lees ook:Geef kinderkleding een nieuw leven voor SOS Kinderdorpen
Lees ook:Lekker met z’n 158-en ‘in public’ borstvoeding geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>