Steeds meer Amsterdamse kinderen met ondergewicht

Gezondheidsnieuws over de kindjes in onze hoofdstad! Ze worden steeds lichter. Het aantal kinderen met ondergewicht neemt toe. We hebben dus weer een nieuw probleem! Dat meldt de Volkskrant zaterdag op basis van onderzoek van de Amsterdamse GGD onder ruim 112.000 kinderen tussen de 2 en 14 jaar, dat is gepubliceerd in het Nederlands tijdschrift voor Geneeskunde. De grootste stijging van het ondergewicht doet zich voor bij kinderen tussen de 5 en 14 jaar van Nederlandse komaf. Van deze kinderen is ruim 9 procent te licht.
Het aantal te dikke kinderen in Amsterdam is de afgelopen jaren gedaald. In het schooljaar 2013-2014 had 15 procent van de onderzochte kinderen overgewicht, bijna 2 procentpunt minder dan het jaar ervoor. Het aantal kinderen aan de lichte kant steeg toen tot 12,4 procent. De Amsterdamse cijfers hoeven niet representatief te zijn voor Nederland. Jammer dat niet bekend is waar het dan vandaan komt…

Lees ook:Het gaat beter met de dikke autochtone kinderen
Lees ook:Steeds meer kinderen naar de kinderopvang
Lees ook:Duizenden kinderen in ziekenhuis vanwege overgewicht
Lees ook:Signalering dikke baby’s kan later erger voorkomen
Lees ook:Sterke afname basisschoolleerlingen in Limburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>