Kinderen hebben recht op een rookvrije jeugd

Kinderen moeten rookvrij kunnen opgroeien, zo stelt de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. En daar kan ik het hartgrondig mee eens zijn. De drie organisaties starten daarom vandaag een campagne om kinderen vrij van tabaksrook en de verleiding om te gaan roken te laten opgroeien. Uit onderzoek blijkt dat iedere dag zo’n honderd kinderen in Nederland beginnen met roken, stellen de organisaties. Ruim de helft van hen blijft roken en raakt verslaafd. Heftig hoor. Wat een aantal.”Terwijl er in Nederland jaarlijks 20.000 mensen sterven door roken en enkele duizenden door meeroken. Dat zijn er méér dan door drank, drugs, misdaad en verkeer bij elkaar.” De fondsen hopen op de hulp van het publiek en de politiek om tot een rookvrije generatie te komen. Ze stimuleren diverse initiatieven zoals betere voorlichting en ondersteuning voor jonge ouders in spe en rookvrije schoolpleinen en sportverenigingen.

Lees ook:Veel te veel kinderen roken mee met ouders
Lees ook:Verbod op roken in auto’s waar kinderen inzitten
Lees ook:Rookverbod zorgt voor minder kinderen in het ziekenhuis!
Lees ook:Wereld Kanker Dag in teken van meerokende kinderen
Lees ook:Jongeren positief over niet roken in de horeca

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>