Daarom moet jouw tiener bijtijds naar bed…

Zorg dat je tiener bijtijds in bed ligt! Want tieners en jongvolwassenen die door de week laat in bed liggen, hebben meer kans op overgewicht dan leeftijdgenoten die op tijd gaan slapen. Uit een studie van de universiteit van Berkley blijkt een verband te bestaan tussen bedtijd en overgewicht. Onderzoekers hebben de gegevens van ruim drieduizend jongeren en volwassenen bestudeerd. Voor elk uur slaap dat de proefpersonen inleverden, kregen ze er 2,1 punt op de BMI-index bij. De extra kilo’s kwamen er in ongeveer vijf jaar bij. Opvallend is dat het aantal uren beweging en het aantal uren slaap geen invloed hadden op de gewichtstoename.
“Deze resultaten benadrukken dat de bedtijd van adolescenten, niet de totale slaaptijd dus, van belang kunnen zijn voor gewichtsbeerheersing op latere leeftijd”, zegt Lauren Asarnow, hoofdauteur van de studie. Jong volwassenen zouden volgens de onderzoekers eigenlijk negen uur per nacht moeten slapen, maar halen dat vaak niet.

Lees ook:Waarom tieners voor 22.00 uur onder de wol zouden moeten kruipen
Lees ook:Kort slapen zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Zorg nou dat je kind voldoende slaap krijgt!!!
Lees ook:Ene kind heeft echt meer slaap nodig dan het andere
Lees ook:Je kind groeit het hardst als het slaapt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>