Meer en meer kinderen met alcoholvergiftiging door desinfectiemiddelen

Jeetje! Nooit bij stil gestaan! Het aantal Amerikaanse kinderen dat een alcoholvergiftiging oploopt door het drinken van desinfectiemiddelen voor handen stijgt snel, zo bericht het Amerikaanse nieuwsplatform 13WTHR.Het Poison Control Center van het universitaire ziekenhuis van Kansas kreeg dit jaar 153 meldingen van alcoholvergiftiging door desinfectiemiddelen voor handen.Volgens sommigen is het aantal vergiftigingen toe te wijzen aan het steeds aantrekkelijker worden van de verpakkingen van desinfectiemiddelen. Ook de vernieuwde geuren zorgen ervoor dat kinderen gaan proeven.Desinfectiemiddelen hebben vaak een alcoholpercentage richting de 95 procent. Bijna de helft van de kinderen die vanwege het probleem naar het Poison Control Center moest, was nog geen twaalf maanden oud. Toch wordt de stijging van het aantal meldingen vooral veroorzaakt doordat tieners het desinfectiemiddel proberen te drinken.

Lees ook:Steeds meer meisjes in ziekenhuis met alcoholvergiftiging
Lees ook:Explosieve toename meisjes met alcoholvergiftiging
Lees ook:Alcoholvergiftiging onder kinderen komt steeds vaker voor
Lees ook:Meldpunt AUTI-Weigerscholen krijgt veel reacties
Lees ook:Let toch op met medicijnen en kinderen!!!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>