Autistische meisjes anders dan autistische jongetjes

Autistische meisjes uiten hun aandoening volgens een nieuwe studie anders dan jongens. Zo vertonen ze onder meer minder tics, valt te lezen in de Daily Mail. De studie Molecular Autism  richtte zich op verschillen in gedrag tussen de seksen. Er werd steeds een vergelijking gemaakt tussen meisjes en jongens met dezelfde leeftijd en IQ-score.Ten opzichte van jongens bleken meisjes minder sterk repetitief gedrag te vertonen, zoals het typerende ‘flapperen’ met de handen. Ook zijn autistische meisjes minder eenzijdig geïnteresseerd: hun neiging om zich op één activiteit te storten is kleiner. Het sociale gedrag en de communicatieve vaardigheden van autistische jongens en meisjes kwamen wel overeen.De verschillen tussen de seksen kunnen verklaard worden door verschil in hersenstructuur. Bij meisjes werkt het motorische gedeelte van het brein bijvoorbeeld anders, wat de relatief lage repetitieve gedrag verklaart.
Van alle autistische kinderen is slechts één op de vijf een meisje. Veel autisme-onderzoek wordt uitgevoerd met jongens als uitgangspunt. De wetenschappers van Stanford University die het onderzoek uitvoerden vrezen dat meisjes onder-gediagnosticeerd zijn, omdat de symptomen vaak niet herkend worden. Zij hopen dat hun ontdekkingen zorgen voor meer bewustwording zodat autisme bij meisjes vaker en eerder kan worden vastgesteld.

Lees ook:Shizofrene moeders grote kans op autistische kinderen
Lees ook:Autistische kinderen sneller spelletjesverslaafd
Lees ook:Jongens hebben een slechte invloed op meisjes…
Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen
Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>