Te vroeg geborenen vaak introvert en onzeker

Kinderen die te vroeg geboren worden hebben een grotere kans om later introvert en onzeker te worden. Een van de oorzaken is dat hun ouders extra bezorgd om ze zijn, zo valt te lezen in The Telegraph. Te vroeg geboren baby’s worden als ze opgroeien relatief teruggetrokken en stil. Ook zijn ze vaker onzeker, neurotisch en bezorgd. Er zijn twee oorzaken voor het verband tussen introvert karakter en vroeggeboorte. De eerste is dat vroege baby’s vaker in kritieke gezondheidstoestand belanden. Dit beïnvloedt de ontwikkeling van hun hersenen. Verder zijn de ouders van een vroeg geboren kind sneller bezorgd om ze, wat het karakter van het kind vormt. Vroeggeboorte vindt plaats als een baby binnen 37 weken ter wereld komt, in plaats van tussen 37 en 42 weken. De onderzoekers trokken hun conclusies uit vergelijkend onderzoek tussen 200 vroeg geboren baby’s en 197 kinderen die ‘op tijd’ waren. Eerder was al bekend dat kinderen die binnen 32 weken geboren worden, een verhoogde kans op autisme hebben en minder goed cognitief ontwikkeld zijn.

Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is
Lees ook:ADHD heeft meer kans bij te vroeg geboren kids
Lees ook:Overlevingskansen vroeg geboren baby’s flink toegenomen
Lees ook:Snel achter elkaar zwanger worden kan tot vroeggeboorte leiden
Lees ook:Ken jij alle risico’s van vroeggeboorte eigenlijk?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>