Neusballon mogelijk goed alternatief voor buisjes bij kinderen

Een simpele behandeling met een ballon kan helpen tegen een lijmpoor, een veelvoorkomende kwaal bij jonge kinderen. Veel jonge kinderen krijgen weleens last van een lijmoor. Hierbij vult het middenoor zich met een dikke vloeistof. Vaak merken ouders dit pas op als hun kinderen gehoorproblemen ontwikkelen. Meestal wordt een lijmoor behandeld met buisjes of medicatie.  De University of Southampton testte een andere behandelmethode: een ballon die je via een tuitje afwisselend met het ene en het andere neusgat opblaast. Van een groep van 320 kinderen van 4 tot 11 jaar gebruikte een gedeelte gedurende één tot drie maanden drie keer per dag de neusballon. De rest kreeg de standaardbehandeling.
Vergeleken bij de standaardbehandelinggroep, hadden in de neusballongroep na een maand meer kinderen een normale druk in het middenoor (ongeveer 36 versus 47 procent). Na drie maanden was bij de helft van de ballongebruikers de druk in het middenoor normaal, in de andere groep gold dat voor 38 procent van de kinderen. Bovendien hadden de kinderen die de neusballon gebruikten op minder dagen klachten. Deze ballontechniek is niet nieuw. Het is vergelijkbaar met je oren klaren als ze dicht zitten, bijvoorbeeld in een vliegtuig. Nader onderzoek moet uitwijzen of deze methode bij alle kinderen bruikbaar is en of er sprake is van bijwerkingen.

Lees ook:Eerste vijf maanden van je baby zijn leuk, maar daarna…
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Angelina Jolie zwanger van zevende kind?
Lees ook:Kinderen laten ballen zorgt later voor sterke botten
Lees ook:Vrouwen blijvend slanker door geven borstvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>