Ouders let op: zonnebrandfactor vaak lager dan aangegeven

Hoe dan! Lang niet alle zonnebrandcrèmes beschermen ook echt zo goed tegen de zon als staat aangegeven op de verpakking. Dat zou ik op z’n minst een kwalijke zaak willen noemen. Het is gebleken uit een onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onder 58 anti-zonnebrandmiddelen. Bij 14 procent was de zonbeschermingsfactor lager dan op het etiket stond. Een keer was de factor zelfs beduidend lager: 23 in plaats van de geclaimde factor 50. De leveranciers van de producten waarvan de zonbeschermingsfactor niet overeen kwam met het etiket, moeten maatregelen nemen. De NVWA onderzocht verschillende merken, prijscategorieën en producten zoals crèmes, milks, oliën en sprays. De merknamen zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook:Goedkope Kruidvat zonnebrandcreme als beste getest
Lees ook:Kijk uit met Nijntje vingerverf van Bruynzeel
Lees ook:NIO toets geeft bij 80% van de Cito uitslagen ander advies
Lees ook:Als kind ben je veiliger bij lager opgeleiden
Lees ook:Ontbijtproducten voor kinderen meer snoep dan ontbijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>