Verbetering in diagnosticering autisme bij kinderen

Nog te vaak krijgen volwassenen met autisme eerst een verkeerde diagnose en dat zorgt ervoor dat ze langer moeten wachten voordat ze de juiste hulp en steun krijgen. Gelukkig is er bij kinderen is wel al veel verbeterd. Maar bij jongeren duurt het vijf jaar en bij volwassenen acht jaar voor ze de juiste diagnose krijgen, zo staat in een rapport dat vrijdag naar staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) gaat. Dat is natuurlijk allebei nog wel veel te lang…Die vertraging komt onder meer doordat mensen eerst een andere diagnose krijgen. De helft van de onderzochte gevallen heeft ook een andere psychische aandoening die zichtbaarder is. Het rapport Autismediagnostiek is gemaakt in opdracht van de werkgroep ‘Vanuit autisme bekeken’. Dat is een onafhankelijke werkgroep, ingesteld door het ministerie.

Lees ook:Meer jongens dan meisjes hebben autisme
Lees ook:Voor geboorte al defect bij autistische kinderen
Lees ook:Wat als uw kind de diagnose autisme krijgt?
Lees ook:Autisme al bij 2-jarige peutertjes vast te stellen
Lees ook:Autisme al te merken aan babygebrabbel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>