Helft basisscholen Limburg heeft trakteren afgeschaft

Wat een onzin: Jarige Limburgse schoolkinderen trakteren hun klasgenoten steeds minder vaak. Bijna de helft van de basisscholen heeft het trakteren tijdens verjaardagen afgeschaft, zo blijkt uit een steekproef die dagblad De Limburger heeft uitgevoerd. Scholen die de verjaardagstraktatie hebben afgeschaft, zeggen tegen de krant dat ze dit hebben gedaan om de sociale druk op ouders te verminderen. Die zouden vaak tegen elkaar opbieden met de traktaties. Een andere reden die de scholen opvoeren, is dat traktaties vaak ongezond zijn. Echt belachelijk. Een feestje vieren met iets lekkers mag dus niet meer? En de ouders zelf ook aan het water met een droog toastje als ze ergens iets gaan vieren? 

Als alternatief voor door ouders gekochte traktaties hebben sommige scholen een snoep- of koektrommel ingevoerd waarmee de jarige mag rondgaan, aldus De Limburger. Op die manier krijgen de kinderen steeds eenzelfde soort traktatie.

Lees ook:Onzinnig om traktataties op scholen af te schaffen
Lees ook:Geen bardienst? Dan je kind niet voetballen!
Lees ook:Amalia is alweer drie en paps maakt foto’s
Lees ook:Zindelijkheidstraining: op welke leeftijd?
Lees ook:Kinderfeestjes zijn big business: 220 miljoen euro per jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>